Na nadchodzącym Targu będzie można spotkać nie tylko stałych wystawców, ale także spróbować wyjątkowych produktów od rzemieślników oraz producentów zdrowej żywności. To wydarzenie odkrywa przed nami prawdziwe bogactwo lokalnych smaków.

Na stoiskach odwiedzających czekać będą różnorodne produkty. Nie zabraknie między innymi rawskiego miodu prosto z lokalnej pasieki, który zachwyca swoim naturalnym smakiem i aromatem.

Można będzie również skosztować wysokiej klasy przetworów rzemieślniczych. W ich skład wchodzą dżemy, musy, soki, sosy oraz dodatki obiadowe o niepowtarzalnych kompozycjach smakowych, które niekiedy nawiązują do orientalnych nut. Dodatkowo, dostępne będą zdrowe batony oraz ciasteczka maślane, wszystko bez dodatku cukru czy zagęszczaczy smaku.

Kolejną propozycją będą soki, koncentraty oraz przeciery z pigwowca. Doskonałe dla tych, którzy cenią sobie oryginalny i nieco egzotyczny smak tego owocu.

Tradycyjni miłośnicy kuchni polskiej z pewnością ucieszą się na widok stoiska z wyrobami garmażeryjnymi. Będą to między innymi takie klasyki jak pierogi, uszka, kołduny czy gołąbki. Wszystko przygotowane według starych receptur, bez dodatku bułki pszennej i jajek.

Na Targu nie zabraknie również produktów nabiałowych wytworzonych na bazie naturalnych składników. Znajdziemy tam również warzywa, owoce, przetwory, zakwasy oraz kiszonki. Te ostatnie produkowane są przez ekologiczne gospodarstwo z Warmii i Mazur, położone wśród lasów i jezior. Na stoisku tego producenta dostępne będą także mąki, jajka i drób z chowu regeneracyjnego.

Targ obfitować będzie w wiele innych, unikalnych produktów, które warto zobaczyć i spróbować na własne podniebienie.